На Херсонщині вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Мітингом-реквієм «Злочин, якому немає прощення» та покладанням квітів сьогодні вшанували пам'ять жертв політичних репресій 1937 – 1937 років.

Біля пам'ятного знаку жертвам політичних репресій зібралася громадськість Херсонщини, керівники області й міста, небайдужі мешканці, військовослужбовці й працівники МНС та ті, чиїх родичів було жорстоко винищено під час Великого терору. Розпочалося вшанування традиційно звучанням Державного Гімну України, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

У своєму виступі в. о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій сказав:

«Радянська влада нищила не диверсантів чи шпигунів, а робітників, селян, священників, учителів, культурних діячів – інтелігенцію нової формації, цвіт української нації. Намагання знищити душу народу не увінчалися успіхом, але сьогодні історія повторюється, тому ми повинні зробити все, щоб ті страшні події не повторилися. Гібридна війна починається саме з ідеології, розкрадання душ і сердець, намагання приспати їх. Але по справді духовно сильний народ ніколи не допустить цього. Саме такими сьогодні є українці – вільні, розумні, цілеспрямовані й нездоланні».

Під час мітингу згадали знищене радянською владою ціле покоління української інтелігенції – «розстріляне відродження», кобзарів і лірників, які своєю піснею споконвіку несли з покоління в покоління суть душі українського народу.

На жаль, українці повинні знову захищати свою державу. Сьогодні на Сході країни гинуть найкращі сини, незламні борці за єдину, неподільну Україну.

Всіх невинно загиблих співвітчизників і кожну жертву тоталітарного режиму вшанували хвилиною мовчання. Також провели молебен за упокоєння душ Героїв України всіх часів.

Завершуючи мітинг-реквієм усі присутні урочисто поклали квіти до меморіального знаку й низько вклоняючись, подякували незліченній кількості наших знищених українців, борців за правду й волю за те, що сьогодні ми маємо право жити й водночас повинні виконувати головний обов'язок кожного патріота своєї держави – захищати Україну, як це свого часу робили вони.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон