Патріотизм закладається з дитинства

У ювілейний 100-річний рік для Херсонського державного університету факультет, що готує спеціалістів для дошкільних навчальних закладів та початкової школи,відзначив 40 років діяльності.

Факультет, котрий розпочав свою діяльність не так давно (1977 року) з невеликої кафедри виріс кількісно і якісно.

На святкування ювілею прийшли два покоління випускників, які десятиліттями формують майбутнє нашої держави.

Кожен – скромно на своєму місці – у групі дитячого садка і у перших класах загальноосвітніх шкіл.

„Наш факультет – це живий міст з 1977 по 2017 рік, який об'єднав долі кількох поколінь. Факультет став майданчиком, і кожне покоління за ці роки створювало нові моделі освіти, здобувало перемоги, формувало свої професійні компетентності. І все завдяки викладачам. Я низько вклоняюсь тим, хто створював і продовжує створювати вихователя і вчителя", – привітала всіх декан факультету, професор Любов Пєтухова.

Нині факультет готує фахівців за спеціальностями: „дитяча психологія", „логопедія", „основи інформатики", „українознавство", „музичне мистецтво". Тільки перелік нових спеціальностей вказує на те, що професорсько-викладацький склад факультету постійно рухається, приймає виклики часу.

„Перш за все, я хочу подякувати викладачам факультету, які передають свій досвід і знання майбутнім освітянам. Особистість першого вихователя і вчителя дуже важлива – від духовності, інтелігентності, компетентності залежить, якими громадянами виростуть діти", – наголосила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко.

За 4 десятиліття факультет дошкільної та початкової освіти став сучасним науково-освітнім центром, де нормальним процесом є творчий пошук, впровадження новітніх методик, багатогранність міжнародних наукових зв'язків.

"Вихователі дитсадків і вчителі початкової школи – на передовій освітнього процесу. На них покладається велика відповідальність за соціалізацію дітей, патріотичне виховання, бо любов до своєї країни закладається змалечку", – підкреслила секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко, передаючи вітання колективу від керівнцтва державного концерну „Укроборонпром".

Український Південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон