Херсон: свято безпеки у пришкільному таборі

29 травня у Херсонській загальноосвітній школі №41 відбулося свято безпеки.

У ньому взяли участь діти, які відпочивають у пришкільних оздоровчих таборах ЗОШ №41 і сусідньої - №24. Спершу учасників свята привітала головний інспектор управління освіти Херсонської міської ради Тетяна Кошелюк. Вона теплими словами звернулася до школярів, підкреслила, що для неї, як мами і бабусі, так і для решти дорослих, є надважливим бачити дітей, онуків живими і здоровими. Тому так важливо при будь-якій нагоді нагадувати правила безпеки: у побуті, на вулиці, у місцях з масовим перебуванням людей,повідомляє пресс-служба управління ДСНС у Херсонській області.

Доречною була присутність і представників управління ДСНС у Херсонській області. Приміром, Віталій Софієнко побажав дітям безпечного оздоровлення, а пожежні-рятувальники ДПРЧ-20 м.Херсона показали яке технічне спорядження допомагає їм надавати допомогу людям і рятувати їх у надзвичайних ситуаціях і подіях. А для дітвори доторкнутися до бувалого «в боях» автомобіля було неабиякою пригодою, тим паче особисто поспілкуватися з бійцями народної служби порятунку 101. Нагадаємо, що це вже не перша участь рятувальників у шкільних заходах.

Яскравим був пожежно-рятувальний виступ шкільної команди юних пожежних «Пожежники – international». Дюпівці жваво і драйвово за допомогою гумору, вокальної і хореографічної майстерності продемонстрували як правильно виконувати прості правила безпечної поведінки, і під час відпочинку також. У поточному році ця команда зайняла перше місце у районному конкурсі серед команд юних пожежних і гідно представила свій район на обласному фестивалі, де гідно посіла третє місце серед 18 команд-учасниць.

А відразу після театралізованого виступу розпочалася «Пожежна зірниця». Діти розділилися на команди і кинулись шукати за вказівником станції, яких розташувалося у різних місцях аж 10. На одній перевірялися знання знаків пожежної безпеки, на другій – які гриби отруйні, а які їстівні; на тертій треба було розгадати загадку на пожежну тематику, на четвертій – отримати консультацію як поводитися у запропонованому варіанті ситуації, на п'ятій – умовно додзвонитися до служби порятунку і правильно донести інформацію про теоретичну надзвичайну подію та ін.

За результатами конкурсу усіх дітей заохотили. Бо як сказала ведуча – Наталя Литовченко, заступник директора з виховної роботи ЗОШ №41, тут немає переможців і переможених, бо для кожного безпека – це життя.

Згодом, спілкуючись з учасниками конкурсної програми з'ясувалося, що їм дуже цікаві такі заходи. Оскільки вони разом повторюють отримані раніше знання, вивчають нові елементи безпеки життєдіяльності. Загалом у пришкільних таборах відпочинку дбають про насиченість пізнавальної програми, але завжди на першому місці – безпека дітей. Надалі планується проводити такі свята безпеки і в інших районах обласного центру з залученням якомога більшої дитячої аудиторії до пізнавальних заходів.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон