У Херсоні "Велика Литва"

В межах Днів Литви на Херсонщині в Центральній бібліотеці ім. Лесі Українки відбулася презентація третього тому фундаментального видання "Велика Литва"(литовською та англійською мовами).

Автор – Бірутє Вальонітє, президент Клубу підписантів Акту Незалежності Литви та відомий литовський політик – багато років збирає інформацію та фотоматеріали про сліди присутності Великого князівства Литовського у Східній Європі. Перший том її праці був присвячений Литві, другий – Білорусі.

Сьогодні херсонці мали змогу вперше познайомитися зі змістом третього тому, присвяченого Україні. Бачимо в книзі і знайомі нам місця – Станіслав, Тягинку, Веселе, які в часи Великого князівства Литовського були його форпостами на Півдні.

Надзвичайно приємним є те, що пані Вальонітє подарувала один з примірників своєї праці до фондів Херсонської централізованої бібліотечної системи.

З підсумковим словом на презентації виступила також Даля Тарлявінє, яка теж подарувала бібліотеці кілька примірників класичних творів литовських письменників мовою оригіналу.

Варто наголосити: зал бібліотеки був заповнений вщерть і усі присутні отримали справжнє задоволення від спілкування нашою почесною гостею – справді яскравою та непересічною людиною.

Медіа-центр Херсон ЦБС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон