У Херсоні представили «МельпоменуТаврії»

XIX Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» розпочато!

Сьогодні, 19 травня, у Херсоні відбулася урочиста прес-конференція присвячена театральному фестивалю. Як завжди, на конференції були присутні представники культури, влади, представники ЗМІ, гості та учасники фестивалю.

Кожного дня Херсон зустрічатиме учасників фестивалю, а театральні майданчики зачарують глядачів цікавими виставами, майстер-класами та творчими зустрічами.

«Дуже приємно, що фестиваль розширюється і саме завдяки невгамовності оргкомітету фестивалю ( театр, його директор Олександр Книга) мені здається, що на наступний рік фестиваль можна проводити не тільки в Херсоні, а й їздити по області.

З іншого боку, мені дуже хочеться подякувати нашому глядачу. Бо якби у нас не було нашого глядача, який приходить на вистави та повністю заповнює зал, то фестиваль не зміг би так жити. Кожна вистава у нас закінчується шаленими оплесками, а глядачі не хочуть відпускати артистів.

Зі святом фестивалю», - зазначила начальник управління культури Херсонської ОДА Світлана Думінська.

«Кожного року я пересвідчуюсь, що організатори фестивалю – справжні чарівники. XIX-й фестиваль вони змогли відкрити саме 19-го травня. Третій рік нам доводиться говорити про те, що фестиваль проходить в складні часи для України, але те, що він проходить і не припиняє своєї роботи, є свідченням того, що театр незнищенний», - заявила голова експертної ради, театральний критик Алла Підлужна.

«Я дякую усім гостям, які приїхали до нас. Португалія подолала майже 4000 кілометрів. Франція, Литва, Білорусія, Вірменія, Угорщина, Польща їдуть до нас у Херсон. Я дуже вдячний, що всі разом з нами. Ми сьогодні і завжди будемо робити все, щоб фестивальний тур не згасав», - підкреслив Президент фестивалю, заслужений діяч мистецтв України Олександр Книга.


Нагадаємо, театральний фестиваль триватиме по 27 травня.

Тетяна ГОЛУНОВА, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон