Дні Енергії у херсонській школі

Після того, як проект «Школа Енергії» зазнав успішного втілення, Асоціація «Енергоефективні міста України» розпочала реалізацію другого проекту– «Школа енергії 2.0», який проходить у 15 найактивніших школах.

Сьогодні, 19 травня, в приміщенні «Зеленої школи» Антонівської ЗОШ №21 в рамках даного проекту говорили про Шкільні Дні Енергії в у форматі прес-конференції.

Голова піклувальної ради Антонівської ЗОШ №21 Юрій Рожков зауважив, що необхідно якомога більше уваги приділяти саме дітям: «Мені дуже приємно бути головою піклувальної ради цієї «зеленої школи». Велика подяка усім, хто допомагає розвивати таку програму й надалі. Я дуже радий, що цей проект стартував у Херсоні».

«Енергозбереження – це не нова програма, яка діє в галузі освіти, тому кожний керівник закладу освіти розуміє що він повинен увійти в ті ліміти, які йому кожного року видають.

Десь 15 мільйонів ми витрачаємо на енергоресурси по галузі освіти (142 заклади освіти).

Ми зрозуміли одне, коли ми підключили до цього питання дітей, учнівський парламент, то у нас процес пішов гарніше, адже коли говорять діти – дорослі мають це виконувати.

Парламенти, які є у кожній школі з̕ ясовують, скільки коштів школа платить на енергоносії. Якщо ця сума буде зменшена, то зекономлені кошти можна витратити на забезпечення нового обладнання – спортивні майданчики і таке інше», - розповідає начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрія Ніконов.

«Я дуже радий бути присутнім сьогодні тут з вами у школі №21. Я радий, що маю честь, від імені німецького уряду, показувати новий шлях у забезпеченні енергії шкіл. Наші діти – це наше майбутнє, майбутнє країни.

Тому у нашому співробітництві ми вирішили залучити дітей. І зараз в Херсоні, у школі №21, ми бачимо які чудові плоди приносить робота з дітьми, як модернізована школа. Саме тому ми підтримуємо проект «Школа Енергії»», - зазначив під час прес-конференції директор проекту «Створення енергетичних агентств в Україні» Роберт Кюнне.

«Велика честь бути присутнім на цьому заході та вітати всіх з таким проектом. На прикладі Антонівської школи ми бачимо, наскільки може бути ефективним педагогічний склад, їхня робота по залученні інвестицій та інвесторів та створення належного клімату, щоб вони до нас приходили і ділилися своїми здобутками та досвідом. Це добре, що в нашу, херсонську школу, приходять інвестори та навчають енергоефективності», - сказав присутній на конференції заступник голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Балонь.

В ході конференції стало відомо, що упродовж Шкільних Днів Енергії організовуються безліч різноманітних заходів, презентацій, виступів, екоквестів, відкритих уроків, семінарів та інших цікавинок, за допомогою яких юні енергоменеджери поширюють інформацію про те, як управляти енергоспоживанням, економити ресурси і дбати про довкілля.

Під час цих заходів в Антонівській ЗОШ №21 з 18 по 19 травня учні школи разом з вчителем презентували результати впровадження проекту в їхній школі та продемонстрували інструменти та підходи, завдяки яким вони отримали право називатися юними енергоаудиторами та енергоменеджерами.

Також сьогодні, 19 травня, на території «Зеленої школи» урочисто відкрили дитячий майданчик на радість дітлахам, які одразу кинулися його випробувати.

«Наш навчальний заклад двічі бере участь в ґрантових проектах. Успішно реалізований перший ґрантовий проект і так сталося, що ми взяли участь і в другому та отримали перемогу – увійшли в 25 найкращих шкіл України. Мета цього проекту – енергозбереження та енергозаощадження.

Як ми могли сьогодні спостерігати – ми цьому навчилися», - підкреслила директор Антонівської ЗОШ №21 Галина Лугова.

Тетяна ГОЛУНОВА, фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон