На Херсонщині отримали замовлення для «оборонки»

Важливе замовлення від Міноборони уперше у своїй практиці отримав Херсонський механічний завод.

Тут взялися випускати пристрої для обігріву внутрішніх відсіків бронетранспортерів вітчизняного виробництва.

Ці котли, які працюють на дизельному паливі, — технологічно досить складні у виготовленні, бо потребують деталей і з нержавіючої, і з «чорної» сталі.

Тому на підприємстві насамперед сконструювали спеціальне устаткування. І вже за три місяці відправили на Житомирський бронетанковий завод дослідний зразок котла. Там він успішно пройшов випробування, отримав схвальні відгуки і пішов у серію.

Заступник гендиректора ХМЗ Василь Аблов каже, що оборонне замовлення загальною вартістю понад два мільйони гривень дозволило завантажити десять робітників підприємства протягом року. Перші дві партії готових котлів для обігріву БТР та БМП уже відправили на той-таки ЖБЗ.

На підприємстві нагадують, що і раніше робили все для зміцнення обороноздатності нашого війська та держави. Коли бійці дислокованих на Херсонщині частин і добробатівці відправлялися в АТО, саме робітники механічного заводу обшивали їх вантажівки сталевими листами.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон