Патріотичні традиції херсонської "Самопомочі"

Ще напередодні Дня вишиванки студентство та викладачі Херсонського гідрометеорологічного технікуму започаткували добру традицію,провели патріотичний Молодіжний Фестиваль «Вишиванка - 2017», до участі у якому запросили молодь з навчальних закладів Херсонщини.

Партнерами Фестивалю виступили ГО «Об'єднання Самопоміч» Херсон та депутати міської ради від цієї політичної сили - Андрій Дмитрієв та Дініс Бердник.

Основним ідеологічним принципом діяльності «Об'єднання «Самопоміч» є патріотичне та духовне виховання української молоді, популяризація споконвічних українських цінностей, тому такі заходи Самопоміч намагається всіляко підтримувати і робити традиційними.

Так, минулого року, для дітей Донецької та Луганської областей, Херсонська Самопоміч разом зі Спілкою жінок Херсонщини збирала вишиванки, щоб малеча на Сході країни також мала змогу відсвяткувати День вишиванки у національному вбранні.

В цьому році активісти Херсонського осередку радо відгукнулися на пропозицію гідрометеорологічного технікуму провести Фестиваль вишиванки. Адже вишиванка – це генетичний код українців, вона - наша гордість, наша сила, наш оберіг та символ незламного духу.

Саме про це співали, говорили мовою танцю, читали вірші учасники Фестивалю. Кульмінацією свята став конкурс вишиванок, в якому взяли участь 26 студентів в колоритному національному вбранні, серед яких були: представники економіко-технологічного технікуму ХНТУ; Херсонського вищого професійного комерційного училища; Чорнобаївської санаторної загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ст. Херсонської обласної ради; професійного ліцею харчової промисловості; Херсонського ліцею ХОР; Білозерського професійно-технічного училища №6; Херсонського базового медичного коледжу; Олешківського професійного ліцею.

Журі конкурсу, до складу якого увійшла активіст ГО «Самопоміч» Херсон Марина Усенко, визначили переможців у різних номінаціях та вручили подарунки від партнерів свята.

Також у показі вишиванок в номінації «Міні-вишиванка» взяли участь маленькі херсонці. Наймолодшому маленькому козаченьку лише 4 місяці, а він вже носить свою першу вишиваночку.

Свято відбулося напрочуд теплим та різнобарвним, сповненим посмішками та натхненням, і на думку директора технікуму Світлани Кіріяк, наступного року Фестиваль вишиванки збере ще більше учасників серед учнівської молоді та мешканців нашого міста.

"Самопоміч" - Херсон

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон