Влада Херсона повинна виконати свої зобов'язання

Виконати свою частину домовленостей щодо будівництва спортивного майданчика у Херсоні вимагає від міської влади народний депутат Олександр Співаковський:

Ще минулого року за моїм депутатським зверненням на будівництво спортивного майданчика ЗОШ №18 у Херсоні з держбюджету було виділено 577 тис. гривень (як субвенція на соціально-економічний розвиток регіону).

Для завершення проекту та введення об'єкту в експлуатацію Херсонська міська рада мала дофінансувати це будівництво, виділивши трохи менше половини його вартості, а саме - 455 тис. гривень.

Кошти з державного бюджету надійшли вчасно і були освоєні. Фундамент майбутнього спортмайданчика закладений. Однак на тому його будівництво припинилося, оскільки місто свої обіцянки виконало лише частково. А на початку року залишки коштів у розмірі 150 тис. гривень, які мали б піти на завершення будівництва спортмайданчика, були чомусь перерозподілені на інші статті видатків.

Проблеми ЖКГ та комунальних підприємств виявилися тією сорочкою, яка ближче до тіла, ніж здоров'я і розвиток херсонських школярів. Якби міська рада дотрималася свого слова і дофінансувала будівництво шкільного спортмайданчика, учні ЗОШ № 18 вже цієї весни ганяли б там м'яча. Наразі ж зведений за рахунок держбюджету фундамент заростає бур'янами...

Виходить так, що Уряд, незважаючи на воєнні дії на сході, зміг віднайти у казні кошти для наших дітей. А ми що ж? У наш час не можна так розпорошувати державні кошти. Це як мінімум безгосподарність.

Тому змушений звернутися до влади міста з наполегливою вимогою виконати нарешті свою частину домовленостей і завершити будівництво майданчика, - заявив Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон