На Херсонщині фермер ухилився від сплати ПДВ

Днями працівниками оперативного управління та слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області в рамках кримінального провадження встановлено, що службові особи одного з сільгоспвиробників Херсонської області, з метою ухилення від сплати податків документально оформлювали фінансово-господарські операції по взаємовідносинах з підприємствами, які мають ознаки фіктивності, щодо придбання товарів (робіт, послуг), які носили безтоварний характер.

У результаті чого сума ухилення від сплати податку на додану вартість склала понад 2,8 млн.грн., що фактично призвело до ненадходження коштів до державного бюджету у великих розмірах.

На підставі ухвали слідчого судді працівниками оперативного управління та працівниками слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області проведено обшук за місцем розташування виробничих та офісних приміщень підприємства.

В результаті обшуку виявлено та вилучено цифрові носії інформації, чорнову бухгалтерію, копії уставних та реєстраційних документів, первинні бухгалтерські документи по взаємовідносинам з підприємствами, які мають ознаки фіктивності, журнали зважування та КПП, пусті бланки суворої звітності з відбитками печаток СГ з ознаками фіктивності та виробниче обладнання, які використовувались в протиправній діяльності на загальну суму 16,1 млн. гривень.

Досудове розслідування по кримінальному провадженню здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Херсонській області за ч. 2 ст. 212 КК України.

На теперішній час слідчі дії продовжуються.

Прес-служба ГУ ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон