Херсонщина вшанувала пам’ять постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС

26 квітня вся Україна і світ відзначатиме 31-ші роковини з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Цього дня вшанують героїзм працівників ЧАЕС, пожежників, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, працівників міліції – всіх, хто брав участь у ліквідації наслідків цієї техногенної катастрофи.

Сьогодні, щоб гідно вшанувати їх подвиг, біля пам'ятного знаку на честь жертв Чорнобильської катастрофи у парку "Херсонська фортеця" відбувся мітинг-реквієм та покладання квітів до Дня пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи.

Вклонитись тим, хто поліг в боротьбі з невидимим ворогом прийшли представники обласної та міської влади, члени громадських організацій та політичних партій, представники організацій, колективів, ліквідатори трагедії, вдови ліквідаторів та небайдужі херсонці.

Традиційно відкрили урочистості Гімном України та хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих героїв аварії ЧАЕС.

Перед громадою виступив голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв, який зазначив, що сьогодні ми маємо думати про нашу країну і майбутнє наших дітей.

«Пам'ятаючи про минуле слід показати як діяти, щоб не допустити помилок як Чорнобильська катастрофа. Органи виконавчої влади в області працюють спільно з чорнобильськими громадськими організаціями, адже лише гуртом ми з вірою і впевненістю дивимося в майбутнє», - наголосив він та додав, що планується збільшення фінансування соціального забезпечення ліквідаторам катастрофи.

Учасники заходу поклали квіти до пам'ятника та помолилися за усіх, хто загинув внаслідок аварії на ЧАЕС.

Херсонська ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон