На Херсонщині посилять протипожежні заходи

Питання протипожежної безпеки наразі стоїть доволі гостро і у найкоротші терміни мають бути проведені як профілактичні роботи– мінералізація смуг, так і забезпечено необхідною кількістю палива для виїзду пожежних машин. Про це сьогодні під час засідання з головою обласної ради та профільними службами зазначив голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Під час засідання були розглянуті питання та заходи, які необхідно вжити за для недопущення виникнення лісових пожеж на Херсонщині.

Задля профілактики пожеж у лісах буде проведене мінералізацію лісосмуг та необхідні заходи, в першу чергу в Олешківському та Голопристанському лісах, які мають найвищий рівень пожежонебезпеки. Також райони області мають виділити необхідну кількість палива на такі заходи.

Серед пропозицій щодо виявлення пожеж ефективним заходом було визнано встановлення камер відеоспостереження на пожежних вежах, розміщених у лісовому масиві, для швидкого реагування та усунення пожеж. З такою пропозицією виступив Микола Подоляко, представник аеророзвідки.

За його словами такі камери зможуть також виявляти порушників, зчитуючи інформацію номерних знаків автомобілів, які заїжджають, та осіб, які знаходяться у лісі.

Так, за результатами обговорення, прийнято рішення внести доповнення до обласної програми «Ліси Херсонщини» для виділення додаткових коштів на закупівлю камер відеоспостереження та оснащеннями ними лісових масивів.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон