Майже чотириста тисяч щук кинули в річку на Херсонщині

Херсонський виробничо-експериментальний рибоводний завод розпочав випуск у пониззя Дніпра цьоголітків щуки - їх тут виростили бюджетним коштом майже чотириста тисяч особин.

Утім, для збереження різноманіття водної фауни вирощувати потрібно також інші види хижаків - судака та сома, яких винищують браконьєри.

Але виникла проблема з відловом плідників: після створення Національного природного парку "Нижньодніпровський" легальні бригади не можуть отримати спеціальні дозволи на ведення будь-якого промислу - розкошують тільки браконьєри, котрі обходяться взагалі без жодних папірців.

Тим часом науковці твердять: протягом останніх років чисельність основних видів промислових риб у дельті головної української річки впала у рази. Тож незабаром вирощувати у штучних озерах доведеться не тільки молодь щуки, судака, коропа й сома, а й плітку, ляща, окуня тощо -- без цього в Дніпрі ловити взагалі стане нічого.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон