Земельне беззаконня на Херсонщині

«Реєстратори стали спільниками земельної мафії на Херсонщині! Інвестори закликали Президента країни та Генерального прокурора навести лад!»

В правовому безладі, з використанням шахрайських схем та підроблених документів, що коїться, та на даний момент популярний в країні, активну участь приймають державні реєстратори.

Не пройшло й тижня, як Херсонщину потрясла новина відносно рейдерського захоплення земельних ділянок фермера Миколи Мартиновця (СПрАТ ім. Кірова), що в Чаплинському районі Херсонської області, так той же самий Чаплинський регіон відзначився шахрайством в колосальних масштабах за участю державних реєстраторів відділу Новокаховської міської ради Кобіцької Інни Сергіївни та Соценко Катерини Олександрівни.

Вказані особи, не тільки перевищили свої повноваженням як державні реєстратори завдаючи колосальних збитків підприємству з іноземними інвестиціями ТОВ «Глобал-Инвест», а й спричинили заниження бюджетних платежів при шахрайській перереєстрації земельних ділянок на сотні тисяч гривень!!!

Так, за новою схемою, продовжується рейдерське захоплення бюджетонаповнюючого підприємства ТОВ «Глобал-Инвест» у селі Надеждівка Чаплинського району Херсонської області.

Вказане підприємство, веде свою діяльність на орендованих сільськогосподарських землях в Чаплинському районі, загальною площею, близько 3500 га. Працює близько 500 селян, які не дивлячись на постійні рейдерські атаки, своєчасно отримують заробітну плату, відповідно йдуть відрахування до бюджету, забезпечується соціальна сфера.

Проте, нещодавно, інвесторам підприємства, стало відомо, що орендовані земельні ділянки підприємству вже не належать і виходить, що люди просто позбавлені роботи та заробітної плати.

Справа в тому, що службові особи: державний реєстратор відділу Новокаховської міської ради Кобіцька Інна Сергіївна та Соценко Катерина Олександрівна за декілька днів за підробленими додатковими угодами про розірвання земельних ділянок, підписаних від імені ТОВ «Глобал-Инвест», яке підприємство взагалі в очі не бачило, внесли відомості в державний реєстр про припинення оренди землі за цим підприємством та внесли запис, що земельні ділянки вже перебувають в оренді у підприємства шахраїв Фермерського господарства «Оазис Півдня». Які саме і здійснили прийняття рішень про державну реєстрацію та їх обтяжень.

Вказаними реєстраторами, без перевірки належних документів, було перереєстровано близько 500 договорів оренди земельної ділянки на незаконних підставах.

Куди дивиться керівник місцевої Чаплинської прокуратури Петренко Костянтин? не відомо. Напевно що він і досі займається «кришуванням» своїх спільників з земельної мафії Чаплинського району Ракібова Ансара, який рік тому безкарно вивіз з ТОВ «Глобал-Инвест» на території Чаплинського району сільськогосподарської техніки на 1000 000 0 гривень. Злочин і на сьогодні не розкрито!

Ракібов Ансар, керівник Фермерського господарства «Оазис Південь» підробивши печатки, за підробленою довіреністю, ошукавши людей обіцянками величезних прибутків, через корумпованих реєстраторів, перереєстрував на свою фірму тисячі гектарів паїв, що були в довгостроковій оренді ТОВ «Глобал-Инвест». Відповідно надані додаткові угоди не були належним чином посвідчені, на них стоїть підроблена та взагалі інша печатка, що не належить ТОВ «Глобал-Інвест», а тому є недійсними. Печатка поставлена на додаткових угодах явно відрізняється від гербової печатки ТОВ «Глобал-Инвест». Тобто, виходить що злочинці навіть не навантажували себе виготовленням справжньої печатки.

Реєстраційні дії щодо незаконного розірвання договорів оренди ТОВ «Глобал-Инвест» та перереєстрації їх на підприємство шахрая Ракібова Ансара ФГ «Оазис Півдня» проводилось реєстраторам за однією заявкою і на підставі одного рішення. Вказані злодіяння реєстраторів спільників злочинної мафії, не тільки грубо порушили норми Закону України» Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно», а й потягли за собою збитки в недоплаті бюджетних платежів на сотні тисяч гривень.

Державними реєстраторами відділу Новокаховської міської ради Кобіцькою Інною Сергіївною та Соценко Катериною Олександрівною зловживаючи своїми повноваженнями, умисно, з метою одержання неправо­мірної вигоди для себе чи інших осіб використання всупереч інтересам юридич­ної особи приватного права вчинили незаконну реєстрацію. Ними не було перевірено наявність уповноваженої особи з боку підприємства ТОВ «Глобал-Інвест» яка б могла подавати такі підроблені додаткові угоди про розірвання укладених з підприємством договорів оренди.

Ось таким чином, за короткий час, було повністю заблоковано роботу підприємств на сезон 2017 року.

Земельні ділянки, за які підприємствами сплачено повністю орендну плату по 2017 рік, нахабним чином викрадені за допомогою держаних реєстраторів Кобіцької Інни Сергіївни та Соценко Катерини Олександрівни.

Виникає питання, чи в державних реєстраторів посадових осіб, не було роботи? Та яким чином вони за декілька днів за підробленими документами, без перевірки повноважень допомогли викрасти та перереєструвати близько 500 земельних ділянок та передати їх злочинцям Ракібову Ансару засновнику ФГ «Оазис Півдня» (за яким на даний момент зареєстрована незаконно земельні ділянки ТОВ «Глобал-Инвест). Це ж скільки робочого часу потрібно було витратити????

Як би там не було, досі безпардонне кришування земельних рейдерів та ігнорування закону з боку правоохоронців дозволяло бандитам продовжувати свої ганебні справи, залякувати людей, підкупати чиновників і бути впевненими у власній безкарності.

Не дивлячись на те, що незаконні рішення держаних реєстраторів Кобіцької Інни Сергіївни та Соценко Катерини Олександрівни – скасовані, Злочинці спільники земельної мафії, котра займається шахрайською перереєстрацією та крадіжкою земельних ділянок й досі не покарані.

Чаплинський прокурор Петренко Костянтин, своєю ганебною перевіркою дій реєстраторів, тільки покриває їх не вбачаючи реальних злочинних дій!!! Так чому ж тоді, пане Петренко, реєстрація підроблених додаткових угод була скасована в законному порядку? для реєстрації надані фіктивні документи! Печатки на документах підроблені! документи підписані неуповноваженою особою, а складу злочину й досі не вбачається! А відповідь одна. Чаплинська прокуратура займається покриттям злочинів земельної мафії.



Результатом таких злочинів реєстраторів та земельної мафії під покриттям правоохоронних органів, стало те, що ТОВ «Глобал-Инвест» опинилось на межі банкрутства.

Як довго ще фермери Херсонщини терпітимуть знущання над собою та законом, терпітимуть захоплення власних земель зазнаючи при цьому багатомільйонних збитків? Керівництво Херсонщини, може вже досить закривати очі на цей безлад та відлякування інвесторів??? Терпіння лопнуло! Адже тут вже не до жартів, коли з підприємства за місяць просто викрали 3000 гектарів обробленої та засіяної землі.

Засновники підприємства ТОВ «Глобал-Инвест» Кодан Ахмет громадянин Туреччини та Каракаш Єррол громадянин Сполучених Штатів Америки, через такі ганебні безкарні злочини, масштабність яких вражає навіть в рамках країни, чекати більше не можуть. Рейдерські атаки на підприємство не припиняються вже більше року! Інвестори звернулися з відповідними вимогами про захист бізнесу до посольства США та Республіки Туреччини. Також скарги були подані до адміністрації президента України та Генеральної прокуратури України, де пообіцяли що візьмуть на контроль дану ситуацію та не допустять більше злочинів відносно підприємств інвесторів.

Не дивлячись на шалені збитки, засновники підприємства ТОВ «Глобал-Инвест» Кодан Ахмет громадянин Туреччини та Каракаш Єррол громадянин Сполучених Штатів Америки, запевняють селян села Надеждівка, Чаплинського району Херсонської області, що у 2017 році вони своєчасно отримують орендну плату за земельні ділянки орендовані ТОВ «Глобал-Инвест». Крім того буде залучено до співпраці по обробці полів ще одного інвестора, в результаті чого, пайщикам з села Надеждівка, буде сплачено по 300-500 доларів США разово і підвищено орендну плату до 10000 гривень в разі успішності нового проекту по вирощуванню горіхів. Селяни будуть отримувати частину прибутку фірми. Чи таке десь ще є в нашій країні?

Кодан Ахмет та Каракаш Єррол, закликають пайщиків не вірити в обман Ракібова Ансара та не боятись його залякувань, адже земельні ділянки викрадені з ТОВ «Глобал-Инвест» йому були потрібні лише для продажу їх разом з фірмою, адже дістались вони йому в результаті зловживань державних реєстраторів, майже безкоштовно.

Як не прикро, але усім чудово відомі схеми покривання й замовчування гучних справ, які зазвичай починаються із зміни процесуального керівництва на більш низький рівень . Іноземні інвестори, закликають прокуратуру Херсонської області розібратися в безладі та безкарності, що пов'язані з викраденням та незаконною перереєстрацією земельних ділянок ТОВ «Глобал-Инвест», та сподіваються що вказаний злочин не буде кришуватись та розслідуватись Новокаховською та Чаплинськими прокуратурами. Винні особи та земельна мафія, які шкодять інвестиційному клімату повинні бути покарані! Ракібову Ансару та злочинцям реєстраторам не вдасться уникнути покарання, а правоохоронцям — спустити цю справу на гальмах. Вище керівництво Держави через посольство США, яке взяло на контроль ці ганебні злочини, ГПУ та Нацполіція будуть повідомлені відповідними запитами про хід розслідування злочину, а громадський тиск забезпечить неможливість покривання злочину.

Микола ПЕРЕЧЕНКОВ
Kherson.life

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон