Співаковський щодо пільгового вступу дітей з тимчасово окупованих територій та дітей-сиріт до ВНЗ

Цього тижня ВР розгляне ряд законопроектів щодо пільгового вступу дітей з тимчасово окупованих територій та дітей-сиріт до ВНЗ

Про це Перший заступник Голови Комітету з питань освіти і науки, народний депутат України фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський заявив під час засідання Погоджувальної Ради.

«Якщо ми повернемо хоч тисячу дітей з Криму, то це означатиме, що ми щось в цьому житті зробили, щоб повернути Крим. Дякую Голові Верховної Ради Андрію Парубію, що поставили на розгляд на пленарному засіданні парламенту законопроект про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України, реєстр. №6116», – сказав Співаковський.

Він також звернувся до Голови ВР поставити на розгляд пленарних засідань проект Закону «Про внесення змін до статті 62 Закону України «Про вищу освіту» (щодо справедливої системи стипендіального забезпечення), реєстр. №5612.

«Відсікання більшості дітей від стипендій означає, що вони починають працювати не по профілю і це буде понижувати рівень нашої освіти. Також, прошу розглянути у ВР проект Закону про внесення зміни до статті 44 Закону України «Про вищу освіту», реєстр. №5023. Цей законопроект стосується пільгового вступу дітей, позбавлених батьківського піклування до ВНЗ. Це буде технічною помилкою, коли ми не вирівняємо права дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Давайте разом поновимо права дітей», – сказав Співаковський.

Окремим питанням порядку денного, Співаковський закликав ВР підтримати проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання корупції, реєстр. №4416.

«Місцеві депутати не можуть суміщати посади керівників комунальних підприємств. Ми повинні змінити поведінку місцевих депутатів, які сьогодні, за рахунок децентралізації, отримують величезні кошти, і їх розприділяють, витрачають. Ми повинні зробити великий вклад в боротьбу з корупцією», – відзначив Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон