Співаковський: Парламент збільшив розміри стипендій

Верховна Рада України ухвалила постанову про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів" (№ 6117), якою збільшено розмір таких стипендій.

Зокрема, розмір парламентської стипендії для студентів вищих навчальних закладів I—II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", становитиме 1800 гривень на місяць. Для студентів вишів III—IV рівня акредитації, наукових установ, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "бакалавр,"спеціаліст" або "магістр", — 2300 гривень на місяць.

Як зауважив перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський, з 1 січня 2017 року збільшено розміри всіх видів академічних стипендій. Склалась ситуація, при якій розмір іменної стипендії Верховної Ради України для студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівня акредитації лише на 100 гривень більше від розміру відповідної мінімальної академічної стипендії і є меншою від розміру підвищеної академічної стипендії та іменних стипендій Кабінету Міністрів України, Президента України.

Згідно з постановою, "виплата іменних стипендій Верховної Ради України в розмірах, передбачених цією постановою, здійснюються з 1 січня 2017 року".

Голос України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон