Співаковський: В Херсонській міській раді 16 депутатів очолюють комунальні підприємства. Про яку корупцію ми можемо говорити?!

Про це народний депутат України фракції БПП, перший заступник Голови Комітету з питань освіти та науки Олександр Співаковськийзаявив під час засідання Погоджувальної Ради.

Він звернувся до Голови ВР включити до порядку денного законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо забезпечення права на здобуття вищої освіти осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія України», реєстр. №6116.

«Нам потрібно відкрити тисячу місць для кримських дітей, які закінчують школу, щоб вони навчались у нас. Навіть сімферопольські мас-медіа відреагували на цю новину. Ми даємо меседж, що ми хочемо бачити цю молодь в українських вишах. Ми маємо повернути кримських дітей на материкову частину України», – сказав Співаковський.

Крім того, він просить включити до порядку денного сесії ВР проект Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо запобігання корупції», реєстр.№4416.

«В Херсонській міській раді 16 депутатів очолюють комунальні підприємства. Про яку корупцію ми можемо говорити?! Якщо вони приймають рішення щодо розподілу коштів, самі за це голосують, витрачають і перевіряють, що вони витратили. Якщо ми не будемо змінювати поведінку головних суб'єктів, то нічого від цього не буде», – додав Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон