Конкретний приклад співпраці влади і громади на Херсонщині

Було продемонстровано під час семінарів-тренінгів «Значення самоорганізації населення для розвитку громад області» спільно проведених у містах Каховка та Нова Каховка управлінням житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації та Ресурсним Центром для органів самоорганізації населення громад Херсонської області.

У ході семінарів - тренінгів були порушені питання актуальності створення ОСН, обговорювалися методи роботи з населенням в громадах та механізми взаємодії ресурсних центрів з органами місцевого самоврядування. На семінарах було розглянуто такі питання як повноваження ОСН, фінансова сторона діяльності, особлива увага була приділена повноваженням ОСН в сфері ЖКГ і благоустрою. В якості організаторів заходів та експертів виступили начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Альона Ротова, експерти Ресурсного центру для органів самоорганізації (ОСН) населення Володимир Макуха та Олександр Мошнягул.

З детальною інформацією про діяльність ОСН в Херсонській області виступила начальник управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Альона Ротова. За словами Альони Іллівни, органи самоорганізації населення, як найважливіша складова системи місцевого самоврядування відіграють значну роль у сучасному житті територіальних громад: «Спираючись на ініціативу найбільш активної частини населення, ці органи, з одного боку, дозволяють більш повно виявити і задовольнити життєві потреби населення, а з іншого стимулюють більш ефективну роботу влади.

Разом із тим органи самоорганізації населення все більше затверджуються як дієвий інструмент, що дозволяє територіальній громаді самостійно вирішувати питання місцевого значення. За цих умов особливого значення набуває чітка організація роботи органів самоорганізації населення, їх конструктивна взаємодія між собою, з органами влади, населенням та іншими суб'єктами місцевого життя, - зазначила Альона Ротова. - А це може бути досягнуто лише за умови оптимізації та належної регламентації виконання ними усіх основних функцій з реалізації власних і делегованих повноважень, якісного організаційно-правового та документаційного забезпечення їхньої діяльності».

Саме з цією метою за громадською ініціативою низки громадських організацій регіону, а саме: Причорноморського центру політичних та соціальних досліджень, Комітету виборців України, «За майбутнє Херсону», «Безпосереднє народовладдя», «Асоціації сприяння самоорганізації населення» для органів самоорганізації населення громад Херсонської області створений Ресурсний центр. Центр сприяє активізації громадський ініціатив, підвищенню кваліфікації активістів органів самоорганізації населення, покращенню співпраці між органами самоорганізації населення та місцевою владою. Тренерами Ресурсного центру, як кваліфіковані експерти з питань місцевого самоврядування надається, як практична так і методична допомога представникам органів самоорганізації населення в Херсонській області.

Семінар-тренінг у Новій Каховці

Семінар-тренінг у Каховці

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон