У Миколаєві - зоопарк, а в Херсоні - камера тортур?

Минулого тижня одна з херсонських користувачів мережі Інтернет виклала на своїй сторінці в соцмережі жахливе фото,яке вкотре продемонструвало, що життя тварин у зоокуточку Гідропарка в Херсоні зовсім не мед

На фото – одна з диких свинок, що бігають у спеціальному загоні в зоокуточку разом із козами, в якої на тілі чи то величезна пухлина, чи то грижа. Й новоутворення це за розмірами – гігантське, таке важко не помітити працівникам зоокутка.

І точно воно з'явилось не за один день. Так чому ж працівники зоокутка не повідомили керівництво, а те в свою чергу не викликало ветеринарів?

Автор фото Ivanna Kudina також зазначила, що цікавилась у профільних відомств стосовно лікування тварин зоокутка.

За ії словами, вона зверталась до Держпродспоживслужби, де їй начебто відповіли словами працівників «Гарантії» про угоду з ветеринарами з Миколаївського зоопарку...

А дійсно, цікаво, хто має піклуватися про здоров'я мешканців херсонського зоокуточка... Хоча, можливо, міська влада, зокрема комунальне підприємство, якому виділяються кошти з міського бюджету на утримання зоокуточка, вже настільки звикла, що ті ведмеді, вовки, лисиця десятиліттями страждають у клітках і замалих вольєрах, що вже не звертає уваги на якусь свиню та взагалі на здоров'я всіх мешканців зоокутка. Як часто ті тварини взагалі бачать ветеринарів? І чи виділяє на них кошти міська рада?

І якщо, припустимо, тварин оглядають медпрацівники (можливо, навіть із Миколаївського зоопарку, як повідомили пані Іванні), то дуже цікаво, які вони дають висновки після чергового огляду.

Чи нагадують міській владі, що суто з медичного боку (ми вже мовчимо про звичайну людяність) перебування таких великих тварин, як ведмеді, в клітках – це садизм по відношенню до тварин? А що медпрацівники казали про лисицю, яка вже не один рік бігає по вольєру колами через постійні стреси?

Вищезазначені питання «Гривна» адресувала директору міського КП «Гарантія», депутату Херсонської міськради Ігорю Семенчеву. Впевнені, що він не проігнорує журналістський запит, і вже в наступному номері ми опублікуємо його відповідь.

Олена МЕЛЬНИЧЕНКО
"Гривна"

Фото зі сторінки Ivanna Kudina в соцмережі

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон