Олександр Співаковський про впровадження медичної реформи

Сьогодні, 29 березня у Херсонській облдержадміністрації, під час засідання регіональної платформи з вироблення платформи у сфері місцевого самоврядування,обговорювали проблеми впровадження медичної реформи.

Доволі непроста тема. Вже нібито-то абсолютно всі розуміють, що медична сфера потребує осучаснення і переформатування, бо давно наболіло, мабуть, кожному.

Однак поки що в суспільстві немає чіткого розуміння щодо того, як зробити так, щоб якісні медичні послуги були доступними для кожного українця. У реформаторів одне бачення, у лідерів громад — дещо інше. І в них є певні зрозумілі застереження щодо цього. І я, наприклад, також їх поділяю.

Тому у своєму короткому слові до учасників дискусії наголосив на тому, що вимірювати реформи виключно прагматичними речами не можна, особливо - в таких чутливих сферах, як освіта та медицина. Потрібно знайти певний баланс між бажаннями і можливостями. Інакше за реформами ми можемо втратити людей.

Домовилися, що результати сьогоднішньої дискусії будуть узагальнені, на їх основі експерти (серед яких і мої помічники-юристи) сформулюють пропозиції від Херсонщини, які потім будуть передані до Верховної Ради та Міністерства охорони здоров'я України.

Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон