У міськраді не люблять херсонців?

У Херсоні тривають «політичні ігри». Вкотре депутати Херсонської міської ради не можуть вирішити питанняскасування рішення власного виконавчого комітету щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках.

Нагадаю, що під час публічного засідання Виконавчого комітету, його члени не підтримали проект рішення щодо підняття ціни на проїзд у маршрутках з 3 до 5 гривень.

Але через короткий проміжок часу, таке рішення все ж з'явилося. Виявилося, що питання «ціни» було «вирішено» у так званому «робочому порядку», т.т. без проведення засідання – більшість поставила підписи «дистанційно». Володимир Миколаєнко оголосив: рішення прийнято, ціну – збільшено.

Два дні маршрутники раділи, потім радість згасла. Один з депутатів Верховної Ради України від Херсона та депутат міської ради звернулися до Херсонського міського суду з Позовом про скасування рішення Виконкому.

Разом з позовом Позивачі звернулися з клопотанням про «заборону дії». Поки по справі Судом не буде винесено рішення по суті, дію рішення Виконкому призупинено(!).

Разом з тим, частина депутатів ХМР має намір не тільки скасувати рішення, але й ввести мораторій на підняття ціни на проїзд у автобусах. Дві позачергові сесій не дали результатів. Не вдалося результативно проголосувати це питання і під час планової сесії – знову не вистачало голосів.

Що цікаво: з цього питання не голосували і представники так званих «демократичних» сил, які тепер намагаються всіляко «відбілитися». Серед них представники партії «Свобода».

Нагадаю, що представник «Свободи» – член виконкому ХМР Олег Гаврилко, як стверджують інші «активісти» і депутати, підписав рішення виконкому про підвищення ціни у «робочому порядку», тоді як під час пленарної частини підняти руку «за» не ризикнув. І все ж, якимось дивним чином його опинився на рішенні? Як? Може фальсифікація? У «Свободі» заявляють – не голосував!

У сесійній залі ж депутати від ВО «Свобода» скромно «утрималися». Така поведінка дала підставу іншим «демократичним» силам звинуватити їх у «продажності», «зраді інтересів міської громади»... І це найбільш м'які терміни. Більш суттєві, явно не дипломатичні, можна прочитати у Інтернет.

Заяви широко розповсюджені у соціальних мережах їх повсякчасно коментують. Представники «Свободи» у ХМР обурені, вони навіть вимушені були робити публічну заяву і виправдовуватися, що вони «білі-пухнастики» і що навпаки відстоюють інтереси громади.

А чого дивуватися? Проти них використали ті самі методи, якими діють й вони. На цей раз ВО «Свобода» на собі відчула всі «смаки» політтехнологічних ходів, якими діє сама, коли безпідставно звинувачують когось у тому, що не подобається їй. Як кажуть: «Як гукнеться, таким і відлуння буде».

Попереду можливі вибори до Херсонської міської ради і міського голови. Відмова свободівців (які є керівниками у КП міста), а отже гра на користь міського голови, може дорогого коштувати всій партії. Тому й кинулися виправдовуватися.

Але – «потяг пішов», вони – в глухому куті. Стрілку перевели на інший шлях. Вороття немає. Юні дарування програли. Вони так і не зрозуміли, що не можна бути одночасно і серед «розумних», і серед «красивих».

Або мер і гра за його правилами. Або люди і боротьба за їх інтереси. Хлопчики вибрали тимчасове матеріальне благополуччя? Мабуть прорахувалися...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон