Підоблікові кримінально-виконавчої інспекції м. Херсона розважились на хуторах

Стародавні хутори Таврії, що на Херсонщині, відвідали підоблікові кримінально-виконавчої інспекції м. Херсона.

Напередодні свята останнього дзвоника, кримінально-виконавча інспекція м. Херсона спільно з центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді організували неймовірну пригоду для дітей, що перебувають на обліку інспекції. Адже на Херсонщині є чудове місце – історично-розважальний комплекс «Зелені хутори Таврії», створений на місці старовинних хуторів.

Музейна експозиція розповідає про побут українців на цих землях. Нам випала нагода поринути у побут давніх слов'ян, зрозуміти значення речей, що оточують нас і донині, повідомляє прес-служба управління ДПтСУ в Херсонській області.

За старовинною традицією нас на вході зустріли усміхнені дівчата в українському національному вбранні з «хлібом – сіллю». З самого початку ми зрозуміли, що екскурсія буде захоплюючою.

Спершу ми потрапили до так званої «Козацької січі», де мали змогу не лише побачити, а й познайомитися з бойовими козацькими кіньми, та пригостити їх ласощами. Далі наш маршрут пролягав до стрілецького хутору. Було помітно, як у хлопців загорілися очі, коли їм дозволили постріляти зі справжнього лука та арбалету, потримати в руках козацьку булаву. Для дівчат стало справжньою знахідкою майстер-клас по різновидам плетіння коси, петриківського розпису та створення народних ляльок – оберегів.

З великою цікавістю дівчата слухали та запам'ятовували народні ворожіння та прикмети, які розповіла справжня знахарка.

Не обійшлося без історичної розповіді про виникнення чумацького промислу та створення українських монет. Бажаючі змогли викувати власну монету на щастя.

Кожен з нас отримав гарний настрій та море позитивних емоцій. Під кінець екскурсії нас чекала ще одна приємна несподіванка – дипломи бувалих туристів. Така мандрівка у часі не залишить байдужими нікого, оскільки дає можливість відчути єднання з навколишнім світом, викликає бажання творити добро!

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон