Життя екзаменує фіскалів Херсонщини на побудову громадського суспільства

Життя екзаменує фіскалів області за багатьма вимогами демократичного суспільства.

Головне з них: активна участь у побудові громадянського суспільства на принципах відкритості та гласності, захисту прав та інтересів платників податків та громадян Херсонщини.

Сьогодні дуже важливо не механічне долучення представників інститутів громадянського суспільства та бізнес-спільноти до участі у різнотематичних заходах фіскального відомства, а справжня дієва співпраця та формат живого дискусійного діалогу.

Такими були основні засади проведення першого засідання новообраного складу Громадської ради при ГУ ДФС у Херсонській області, яке відбулося 24 березня 2017 року у прес-центрі установи. Цього разу більшість питань для обговорення були запропоновані членами Громадської ради.

Дискусійний момент викликало питання легалізації найманої праці у сфері пасажирських перевезень на Херсонщині та її вплив на формування калькуляції транспортних витрат та собівартість проїзду в маршрутних таксі м. Херсона.

Цікавою стала інформація про реальні фінансові можливості відновлення та ремонту доріг в Херсонській області завдяки перерахуванню на реконструкцію доріг 50% від перевиконання надходжень митних платежів за підсумками роботи Херсонської митниці ДФС.

Широке обговорення та підтримку учасників заходу знайшла ініціатива про проведення он-лайн опитування платників податків та мешканців області щодо проблемних питань ведення підприємницької діяльності на Херсонщині.

На думку начальника ГУ ДФС у Херсонській області Ігоря Клима, саме такий формат взаємодії між представниками фіскальної та митної служб області та активістами громадського руху стане основою нових перетворень задля розвитку підприємницької ініціативи та інвестиційної привабливості нашого регіону.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон