"Капсула часу" Херсонського держуніверситету

Урочисте закладення «Капсули часу» - звернення до нащадків, планується у рамках святкових заходів з нагоди 100-річного ювілею Херсонського державного університету, які пройдуть у листопаді поточного року.

Херсонський державний університет є одним із найстаріших навчальних закладів на півдні України. Він був заснований під час Першої світової війни на базі евакуйованого в Херсон Юр'ївського учительського інституту в листопаді 1917 року.

Університет готує спеціалістів із 34 спеціальностей. Професорсько-викладацький колектив складається із 68 професорів, докторів наук, 234 доцентів, кандидатів наук, 105 старших викладачів та асистентів.

Основні святкові заходи з нагоди 100-річного ювілею Херсонського державного університету пройдуть у листопаді 2017 року.

В рамках ювілею протягом року заплановано ряд заходів. Зокрема, буде організовано та проведено тематичні міжнародні і всеукраїнські науково-практичні конференції та «круглі столи».

Крім того, буде проведено студентські культурно та спортивно-масові заходи, соціальні акції під гаслом «ХДУ – 100 років!».

Також для студентів та учнів передбачено тематичні навчально-виховні, культурно-мистецьки заходи на тему «ХДУ – шлях у 100 років».

Восени поточного року планується урочисте закладення «Капсули часу» - звернення до нащадків, - інформує Таврия24.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон