Приємний подарунок маленьким херсонцям

Ваша дитина у цьому році закінчує «виховний» процес у дитячому садку і їй час йти до школи, але їй тільки-но виповнилося шість,і вам здається, що для навчання у школі вона ще замала?

Ви хочете аби дитинка ще рік «погуляла» і пішла у школу в 7 років? Але, тоді виникають проблеми: з ким залишати дитину вдома? Добре, якщо є бабусі й дідусі, а якщо їх немає, чи вони не можуть дати пораду в цьому питанні?

Крім того є інша, куди більш складна проблема: через рік, без підготовки, дитині буде складно йти до школи, адже за час «прогулу» вона підзабуде все те, чому її навчали у садку і у школі вона буде відставати від своїх однолітків. Як бути?

У Херсонському міському управлінні освіти знайшли вихід з таких ситуацій – там пропонують батькам нову послугу: навчання дітей, яким виповнилося 6 років, але які не підуть до школи, у дитячих садках.

Як розповів начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов: «Батьки можуть перевести своїх дітей у спеціальні групи, які ми організовуємо у 2017/2018 навчальному році на базі одного дошкільного навчально-виховного закладу в усіх мікрорайонах міста.

Навчання дітей буде проводитися за спеціальною програмою.

У кожному з мікрорайонів на базі одного із закладів, ми організовуємо такі групи. Так, наприклад, у мікрорайоні «Корабел» у нас 5 закладів, отже на базі одного буде працювати така група. І так у кожному мікрорайоні».

Тут, скоріш за все, одразу виникне питання: а як бути з оплатою? Скільки це буде коштувати? Чи не влетить така підготовка у «копієчку»? Юрій Ніконов заспокоює: «Ніяких додаткових плат з батьків брати не будуть. Вони будуть доплачувати тільки за харчування дітей, стільки ж, скільки платять і у звичайному садку за дітей які знаходяться у старшій групі. Сьогодні – 40% харчування оплачує міський бюджет, а – 60% доплачують батьки».

В Управлінні подумали й про тих дітей, які до цього не відвідували садки.

Юрій Ніконов: «У таких групах можуть перебувати і готуватися до школи як ті діти, які до цього були у дитячому садку (цьому, або іншому), так і ті, які до цього, з якихось причин, не ходили у дитячі садки взагалі».

Зголосіться, що це дуже зручно і для батьків, і для дітей. Тож, шановні батьки, якщо вашій дитині 6, але ви хочете аби вона пішла у школу в 7 років і була до цього готовою, ви можете скористатися пропозицією Херсонського міського управління освіти.

Для того щоб діти шестирічного віку які не підуть у школу, продовжували надалі отримувати суспільну дошкільну освіту, ви можете віддати ваших чад у підготовчі групи, які будуть організовані на базі таких навчально-виховних закладів:

Дніпровський район – НВК № 29 (вул. 28 Армії, 21);
Шуменський мікрорайон – ДНЗ № 38 (вул. Ілліча, 76-а);
Таврійський мікрорайон – ДНЗ №13 (вул. Тарле, 20);
Центр міста – ДНЗ № 77 (вул. Садова, 5), ДНЗ № 79 (просп. Ушакова, 75-б);
Мікрорайон «Корабел» – НВК № 9 (вул. Дорофєєва, 11).
Нехай ваші діти ростуть здоров і розумні!

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон