На Херсонщині борців із зловживаннями підозрюють... у зловживаннях

Міський голова Олешок на Херсонщині Дмитро Воронов — унікальний лідер місцевого самоврядування.

Безробітного блогера, котрий нещадно критикував муніципальну владу за всілякі зловживання, городяни обрали керувати громадою саме на хвилі боротьби з корупцією.

І ось тобі маєш: днями співробітники Служби безпеки України провели у міськраді обшук — шукали докази у рамках кримінального провадження... за зловживання посадовим становищем!

Згідно з версією СБУ, «досудовим розслідуванням з'ясовано, що службові особи Олешківської міської ради шляхом зловживання службовим становищем упродовж 2016 року привласнили бюджетні кошти, які виділяли на ремонт вуличного освітлення у місті Олешки».

Йдеться про договір підряду із херсонською приватною фірмою, якій за модернізацію системи вуличного освітлення кількома траншами перерахували понад два мільйони бюджетних гривень. Причому цей договір укладали без попереднього конкурсу. І самі депутати Олешківської міськради, котрі створили для розслідування цієї історії контрольну комісію, стверджують, що закупити енергоощадні ліхтарі й встановити їх можна було вп'ятеро дешевше.

— Незрозуміло, як фірма із статутним капіталом у сто гривень за підтримки керівництва міста могла отримати підряд вартістю два мільйони. Можливо, тут зіграла роль особа директора цього приватного підприємства — сина колишнього заступника начальника обласного управління міліції. Депутатська комісія просить правоохоронців з'ясувати, чому конкурс на виконання робіт не оголошували. І чому саме це підприємство поза конкурентним середовищем отримує чимало підрядів у Олешках, — поділився своїми сумнівами із «Голосом України» член контрольної комісії, депутат Олешківської міськради Роман Мельников.

Міський голова Олешок Дмитро Воронов, навпаки, переконує, що угода про нові вуличні ліхтарі була абсолютно «чистою» та прозорою. І звинувачує контрольну комісію міськради у маніпулюванні фактами й наклепах.

А між тим, з боку чиновників звинувачення у відповідь уже посипалися на Романа Мельникова. Депутат, чиє підприємство забезпечує користування Інтернетом у десятках комунальних багатоповерхівок, чує від міськвиконкомівських службовців такі закиди: він буцімто не укладав договорів із балансоутримувачем про розміщення своїх мереж по житлових будинках, що належать громаді.

Роман Мельников, у свою чергу, це спростовує, називаючи «психологічним тиском». І закликає звернути увагу на такий нюанс: п'ятнадцять років жодних претензій муніципальна влада до інтернет-провайдера не висувала. Щойно почалася «війна за ліхтарі», як чиновники стали гарячково вишукувати якісь порушення — міфічні чи справжні.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон