У Херсоні знову "Амадеус"

Вчора, 17 березня XXIV фестиваль камерної та симфонічної музики Амадеус в Херсоні відкрили талановита скрипачка,лауреат міжнародних конкурсів Лідія Футорська та камерний оркестр «Гілея» з диригентом Львівської філармонії Сергієм Хоровцем.

В концертній залі Херсонського музичного училища увазі шанувальників класичної музики були представлені «Струнна симфонія №12 соль-мінор», «Скрипковий концерт ре-мінор» - Ф.Мендельсона - Бартольді; «Скрипковий концерт соль-мажор» - Ф.Й.Гайдна; «Кончерто-гроссо №9 оп.6» - Г.Ф.Генделя.

На початку концерту музикантів та слухачів привітала перший заступник голови ХОДА Валентина Січова. У промові вона акцентувала увагу аудиторії на фігурі Георгія Вазіна, засновника цього фестивалю, легендарного диригента Херсонської обласної філармонії.


Давно вже його немає з нами, проте пам'ять про нього житиме довічно в традиціях та класичній музиці фестивалю...

Директор Херсонської обласної філармонії Юрій Іваненко відзначив, що у цьому році Амадеус приготував для херсонців чимало цікавих концертів за участю музикантів світового рівня.

Отже, уважно слідкуємо за його афішею і беремо участь у святі класичної музики.

Георгій БЯНОВ
«Таврійський діалог»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон