Наприкінці тижня у школах пролунає останній дзвоник

В школах завершується навчальний рік, 24 травня в загальноосвітніх закладах пролунають останні дзвоники, після чого випускники шкіл складатимуть шкільні іспити.

Українські школи увійшли до завершальної фази навчального року, цього року навчання у більшості загальноосвітніх навчальних закладів завершиться у п'ятницю 24 травня. Цього ж дня у школах відбудуться урочистості, присвячені святу "Останній дзвоник".

Державна підсумкова атестація дев'ятикласників традиційно відбудеться з п'яти навчальних предметів: української мови, математики, географії, біології, а також іноземної мови чи іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу. ДПА учнів 9-х класів з української мови буде проведена у формі диктанту та відбудеться 31 травня. Завдання диктанту буде обране та оголошено у день проведення атестації зі збірника диктантів для державної підсумкової атестації з української мови для учнів 9-х класів.

У свою чергу випускні іспити в учнів 11-х класів будуть проведені з 27 по 31 травня з трьох предметів у письмовій формі за визначеними міністерством збірниками завдань. У понеділок 27 травня відбудеться обов'язкова державна підсумкова атестація з української мови у формі переказу. Завдання буде оголошено в день проведення атестації з відповідного збірника завдань.

Вручення атестатів та святкування випускних вечорів у більшості регіонів відбудеться 1 червня. Дев'ятикласники отримають документи про освіту 12 червня.

Ті випускники українських шкіл, які вирішили стати студентами вищих навчальних закладів складатимуть тести зовнішнього незалежного оцінювання. Цього року тестування розпочнеться 3 червня. Результати ЗНО абітурієнти використовуватимуть під час вступної кампанії до вищих навчальних закладів України.

Освіта.ua

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон