Коштів на безкоштовні аналізи на Херсонщині вистачить до серпня

Вчора, 27 лютого члени бюджетної комісії Херсонської облради підтримали фінансування з обласного бюджету безкоштовної медичної діагностики населення на липень-серпень 2017 року.

Це стало можливим завдяки тому, що "Управління розвитку об'єктів спільної власності територіальних громад області постійно здійснює контроль за використанням цих коштів лікарнями, економія коштів становить 13%, а це значить, що виділених коштів вистачить на більший період, ніж ми передбачали...", – зазначив голова комісії Павло Філіпчук.

Депутати підтримали фінансування цієї програми на зазначений період у сумі 1 млн. 500 тис. грн.

Нагадаємо, з 1 грудня 2016 року за ініціативи голови обласної ради Владислава Мангера в усіх обласних лікувально-профілактичних закладах впроваджена безкоштовна медична діагностика.

Що дозволяє хворим, за направленням лікаря, безкоштовно зробити загальний аналіз крові, аналіз крові на цукор, загальний аналіз сечі, рентгенографічні та флюорографічні обстеження грудної клітини, ультразвукових обстежень черевної порожнини, малого тазу та сечового міхура.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон