Обласна служба зайнятості запроваджує нові технології

Херсонським обласним центром зайнятості започатковано проведення інноваційних заходів, а саме - відеосемінарів для роботодавців областііз залученням соціальних партнерів служби зайнятості.

Перший такий семінар відбувся 22 лютого 2017 року. До його роботи долучилися представники Головного управління Держпраці у Херсонській області. Мета проведення заходу продиктована часом - роз'яснення змін до законодавства про працю.

До відеозв'язку було підключено 4 центри зайнятості області: Високопільський, Генічеський, Цюрупинський та Голопристанський, які зібрали аудиторію із майже 90 роботодавців, котрих цікавили питання, що входять до компетенції фахівців Головного управління Держпраці у Херсонській області.

Розпочала відеосемінар заступник директора Херсонського обласного центру зайнятості Людмила Барабаш, яка наголосила на актуальності проведення даного заходу і запросила присутніх до співпраці та діалогу.

Заступник начальника управління з питань праці Головного управління Держпраці у Херсонській області Леся Олішевко зосередила увагу присутніх на змінах законодавства про працю, зокрема, стосовно підвищення з 1 січня 2017 року рівня мінімальної заробітної плати, зазначила ряд доплат, які не враховуються до визначення мінімального розміру заробітної плати. Також закликала роботодавців до правильного оформлення трудових відносин з працівниками у випадку істотних змін умов праці при переведенні на неповний робочий день та оформленні відпусток без збереження заробітної плати.

Начальник відділу цієї ж установи Ірина Кравець детально зупинилася на відповідальності роботодавця за недодержання законодавства з питань праці, порядку проведення перевірок представниками Держпраці, складанні відповідних протоколів та накладені фінансових санкцій.

Після виступів представників Держпраці роботодавці мали змогу поставити питання, які їх цікавлять. Жвавий інтерес викликало питання оформлення трудових відносин та цивільно-правових угод, на які отримано відповіді в межах компетенції представників Держпраці.

Наступний відеосемінар із залученням представників Держпраці для роботодавців Бериславського, Каховського та Новотроїцького районів відбудеться завтра, 23 лютого 2017 року.

Переконані, що дане нововведення буде корисним для роботодавців, адже, завдяки сучасним інформаційним технологіям, які пропонує обласна служба зайнятості своїм клієнтам та соціальним партнерам, стало можливим отримання нових знань в режимі on-lain, що значно економить час та надає можливість поспілкуватися у формі діалогу з хвилюючих питань, що є важливим для кожного в умовах сьогодення.

За матеріалами Херсонського обласного центру зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон