Війни місцевого масштабу на Херсонщині

Фінансові питання стали причиною різкого протистояння між депутатським корпусом і керівництвом Любимівської селищної ради Каховського району.

Через неможливість знайти спільну мову у криках і скандалах 13 лютого пройшла її чергова сесія. Присутніх на ній депутатів обурило те, що від них приховали реальний розмір вільних залишків у бюджеті громади на кінець року.

З'ясувалося, що вони досягли понад 3 мільйони гривень, хоча ще в листопаді озвучувалася вдвічі менша сума.

Народні обранці почали вимагати звільнення головного бухгалтера селищної ради і створення тимчасової робочої комісії для проведення аудиту фінансової діяльності ради за останні роки.

Проте це рішення було проігнороване. Щоправда, наступна, позачергова, сесія селищної ради 17 лютого про­йшла вже у більш мирній атмосфері.

— Можливо, всім набридло скандалити, — вважає секретар селищної ради Марина Димченко. — Проте оскільки головбух, попри всі рішення і прохання депутатів, так і не надала жодних документів, на останній сесії було прийнято рішення про проведення примусової перевірки. Чесно кажучи, я не розумію, чому селищний голова так опирається цьому. Адже його обрали у 2015 році і в його ж інтересах було б самому провести фінансову ревізію діяльності свого попередника. А цього, на жаль, не було зроблено. А тепер маємо те, що маємо.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон