Рятувальники Херсонщини ліквідували затоплення у селі Іщенка

22 лютого на номер Служби порятунку «101» у смт Велика Олександрівка надійшло повідомлення про затоплення талими водами7 дворових господарств та 2 житлових будинків на вул. Шевченка у селі Іщенка Брускинської сільської ради.

До місця події виїхало керівництво Великоолександрівського районного сектора ДСНС та підмінний караул пожежно-рятувального підрозділу у складі 3 чоловік на автомобілі першої допомоги.

По прибуттю в населений пункт встановлено, що така ситуація сталась через захаращення дренажних каналів горизонтального дренажу та руйнування захисної дамби. Рятувальники місце прориву дамби заклали мішками з грунтом та піском, а також укріпили слабкі місця. За допомогою мотопомпи «Subaru» організували відкачку води, чим забезпечили відвід води від житлових будинків та дворів.

Рятувальники звертають увагу громади на те, що за станом дренажних систем повинні стежити у сільській раді, вчасно їх прочищати, а мешканцям не слід викидати сміття у відкриті системи водовідведення.

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон