У Каховці чиновники крадуть у дітей?

Про це повідомляє депутат Каховської міської ради Андрій Мовчан, який впевнений: "Місто, в якому чиновники крадуть в дітей, не має майбутнього..."

Начальник Каховського відділу освіти Михайло Гончар знов і знов вдається до порушень при закупівлі продуктів харчування. Якщо минулого разу чиновник обійшов закон із закупівлями, то нині, посилаючись на закон, вирішив їх не робити зовсім.

Запаси продуктів харчування в дитячих садках Каховки, м'яко кажучи, бажають кращого. Так деякі кухні виявились майже пустими, на інших – відсутні овочі, м'ясо, масло, сир. Михайло Гончар пояснив цю ситуацію тим, що не міг зробити вчасно закупівлі у зв'язку із необхідністю проведення процедури через програму «Прозоро» (закупівлі вище 50 тис. грн.).

Крім цього, відділ освіти, за його словами, працює за схемою «закупили – з'їли», тож наперед поповнити продовольчі запаси він не міг.

Та малечу кормити треба! З ситуації виходили, хто як міг: деякі батьки самостійно, потайки, приносили необхідні продукти до дитячих садочків, інші ж дитсадки завбачливо (із досвіду минулого року) мали запаси на подібний випадок.

М.Гончар, в свою чергу, жодної проблеми в цьому не вбачає і перекладає провину на депутатів, які ніби-то його дарма звинувачують. Адже хоч якісь продукти лишились, і калорії, що мають бути в дитячому меню, є у повній нормі. Та страшно уявити, із яким «задоволенням та користю» ласує наша малеча мутними незрозумілими пісними кашами.

Чиновник на обурення громади й депутатів реагує з усмішкою, нехтуючи найціннішим – дитячим здоров'ям.

Хочу нагадати, що Гончар вже не вперше має «труднощі» із закупівлями продуктів для найменших каховчан. Нещодавно відбулося судове засідання, під час якого розглядалась кримінальна справа проти нього у зв'язку із недбалим використанням 175 636 грн. Ці кошти мали б бути витрачені на придбання двох тисяч кілограмів сиру та 1168 кг вершкового масла для навчальних закладів. Та наші діти цих продуктів на своїх обідніх столах так і не побачили.

Чому ж чиновник досі не відсторонений й продовжує одноосібно займатись питаннями закупівель? Куди дивиться міський голова, коли депутати вимагають прийняти рішення по Гончару? Чи красти в дітей — найлегше, адже вони не вимагатимуть пояснень та не знають своїх прав й норм закону?

Андрій МОВЧАН,
депутат Каховської міської ради

"Каховська зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон