Співаковський: Ми повинні повернути фінансування освіти на рівні 7% ВВП

Затвердження Рекомендацій парламентських слухань «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні»допоможе у вирішенні нагальних проблем освітньої галузі.

На цьому наголосив перший заступник голови парламентського Комітету з питань науки і освіти, народний депутат фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський:

«Сьогодні на порядок денний засідання Верховної Ради винесено проект Постанови про Рекомендації парламентських слухань не тему: «Про стан та проблеми фінансування освіти і науки в Україні» (реєстраційний номер 5540). В заході взяли участь більше 500 освітян та науковців зі всієї України, – розповів Олександр Співаковський.

– Головні рекомендації слухань наступні: ми повинні повернути фінансування освіти на рівні 7% ВВП. Це інвестиції у майбутнє. Ми також повинні встановити фінансування науки на рівні, як мінімум, 0,5% ВВП. Ми повинні розуміти, що держава, яка має літакобудування, космічні проекти, суднобудування, повинна фінансувати на належному рівні науку».

За словами Олександра Співаковського, парламент також має збалансувати фінансування різних ланок освіти: «Просто скинути фінансування профтехосвіти на місцевий рівень, буде означати втрату цієї ланки. Теж саме стосується технікумів та коледжів. Оскільки Закон про вищу освіту прийнято, а базовий Закон про освіту – ні, цих учбових установ взагалі немає в секторі освіти і з 1 вересня виникнуть гострі питання: практично усі ці установи перейдуть у розряд ПТУ і це буде означати перехід на фінансування з місцевих бюджетів», - впевнений народний депутат.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон