Учні Херсонщини – справжні герої

За проявлені рішучість, небайдужість і відвагу під час порятунку людини на воді рятувальники заохотили двох учнів каланчацької школи

21 лютого у каланчацькій загальносвітній школі №1 відбулося справжнє свято.

До школярів завітали представники Служби порятунку «101». Приводом для такого візиту став вчинок двох учнів, які врятували на воді людину.

А передісторія подій сьогоднішнього дня така. На початку лютого дев'ятикласники Євген Войталюк та Іван Лебеденко йшли до школи і коли переходили по мосту річку Каланчак, почули крики про допомогу.

Озирнувшись, вони побачили, що у крижаній воді знаходиться учень з їхньої школи. Не розмірковуючи хлопці зняли взуття і кинулися на допомогу школяреві. Подали руку хлопчикові, витягнули його з води і відвели додому.

Того дня моросив дощ, а температура повітря сягала 18 градусів нижче нуля, тож металевий міст був дуже слизький. У якусь мить 10-річний Дмитрик послизнувся і впав з триметрової висоти у річку, що офіційно відноситься до водно-болотного угіддя і є небезпечною.

Ситуація склалася тривожна - самотужки вибратися з крижаної пастки він би не зміг, а трясина буквально затягували дитину. Однак, все обійшлося добре. Таким чином несподівано для себе двоє підлітків стали справжніми героями.

Сьогодні у них брали інтерв'ю кореспонденти телеканалів, на них з повагою дивилися однокласники.

А коли керівник прес-служби Головного управління ДСНС області Квіта Заобурна вручала почесні грамоти і подарунки героям від імені керівництва обласного відомства, мами юних рятувальників відчували гордість за своїх синів, яких виховали гідними людьми.

Цього року в області це вже другий випадок порятунку людини на водному об'єкті і каланчацьких героїв професійні рятувальники також номінуватимуть на участь у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року 2017».

ГУ ДСНС України у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон