Замість заводу — гіпермаркет

Великий торговельно-розважальний комплекс на місці цехів колишнього приладобудівного заводу «Сокіл» у найближчому майбутньому може з'явитися у Новій Каховці.Принаймні про такі наміри вже заявили представники будівельної компанії ТОВ «Південенерго», яка нині володіє цілісним майновим комплексом давно непрацюючого промислового гіганта.

Водночас всю Нову Каховку нещодавно буквально сколихнуло повідомлення цієї компанії про продаж нежитлових споруд, цехів і устаткування заводу за загальною вартістю у 6 млн. умовних одиниць. Хоча на будівлях «Сокола» вже давно висять оголошення про продаж і здачу в оренду площ для ведення торговельної діяльності.

Про те, що приладобудівний завод, побудований свого часу для потреб радянської оборонної системи з розвалом СРСР був приреченим, наша газета писала вже не раз. Після відновлення незалежності України продукція «Сокола» виявилася нікому не потрібною, а керівництво підприємства чи то не змогло, чи то не захотіло провести своєчасне перепрофілювання свого виробництва. Наприклад, у нього був цілком реальний шанс перейти на виробництво мобільних телефонів однієї з відомих торговельних марок. Тепер, очевидно, тут вирішили піти шляхом Херсонського бавовняно-паперового комбінату, в колишніх цехах якого відкрито найбільший на Херсонщині торговельно-розважальний комплекс. Якщо це станеться, то новокаховський мікрорайон «Сокіл» з суто промислового остаточно перетвориться на торговельний. Оскільки тут, крім ринку і безлічі невеличких магазинів і кафе, уже працює два найбільших у місті супермаркети.

Олег Батурін//Новый день №20(5067) 16.05.2013

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон