Що у Херсоні дорожче: життя чи вартість кардіостимулятора

Одна з причин чому помирають ті, хто переніс інфаркт – відсутність кардіостимулятора.

Минулого року у мешканців нашої області було зафіксовано 1200 випадків інфаркту міокарду, з них 750 в обласному центрі. Життя 450 жителів Херсона можна було б врятувати, якби хворим було вживлено кардіостимулятор.

«Минулого року за рахунок обласного та державного бюджету було придбано тільки 100 кардіостимуляторів», - про це під час нараді, яка була присвячена питанням соціально-економічного розвитку області, повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації, депутат облради Віктор Короленко.

«При цьому, - зазначив Віктор Короленко, - з міського бюджету Херсона не було жодної копійки на придбання таких необхідних для нормального життя людей пристроїв. Потрібно було всього лише 1 млн. 185 тисяч гривень».

Невже при тому, що у міста в минулому році залишилося невикористаними 151 мільйон гривень у депутатів не знайшлося сили-волі виділити гроші на найнеобхідніше? Чи можна прожити з неприбраним на вулиці сміттям? Врешті-решт так, а чи можна прожити без серця?

Здається, що у багатьох депутатів Херсонської міської ради хоча серце у грудях і є, але воно «мертве».

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон