Херсонським пенсіонерам доведеться обирати: або зарплату – або пенсію

Скільки людей мріють, про «заслужений відпочинок». Здавалось би ось – пенсія, ось вона омріяна свобода, ось він час коли можна присвятити його: собі, хобі, дітям, онукам, мандрам...

Але, вже через місяць – два стає зрозуміло, що на ту пенсію, яку ви «напахали» за все життя, при теперішній владі в Україні прожити неможливо. Все, прощавай мрії – знову здрастуй робота.

Більшість сучасних так би мовити «молодих» пенсіонерів, хто щойно вийшов на пенсію, знову змушені шукати роботу, приробіток для того, аби пенсії і додатково зароблених грошей вистачало хоч якось покривати непомірні плати за тепло, газ, світло, воду.

Саме через те, що грошей, які виплачує держава у вигляді пенсії на прожиття не вистачає, більшість пенсіонерів знову йдуть на виробництво, або кудись у приватну фірму для того, аби якось та виживати.

Частина пенсіонерів змушена працювати ще й тому, що вони у такий спосіб допомагають своїм дітям, для того, аби ті мали змогу нормально виховувати своїх дітей.

Усе, шановні пенсіонери, «лафа», вибачайте за сленг, закінчилася. Уряд ставить питання рубо: або – працюйте і отримайте зарплату, або – отримуйте пенсію.

Те, що пропонує Уряд Володимира Гройсмана, у світлі концепції «реформування пенсійного забезпечення» має на увазі повне позбавлення права пенсіонерів, які продовжують працювати, отримувати пенсію від держави.

Міністерство соціальної політики і його Міністр Андрій Рева виправдовуючи свої дії знову звертаються до «Світового» і «Європейського» досвіду: «У всьому світі діє правило – або пенсія, або зарплата.

Після проведення пенсійної реформи, коли пенсія стане достатньою, потрібно встановити правило – або ти працюєш, отримуєш зарплату і виходиш на пенсію трохи пізніше, але пенсія у тебе буде більше. Або ти йдеш відразу і отримуєш пенсію, але не працюєш».

Ні, все правильно... Якщо у тебе «достатня» пенсія. А що у розумінні Міністра «достатня»? «Ліві» прибутки, які має пан Міністр, чи заощадження на поховання, які має рядовий пенсіонер? Які критерій «достатності», що вони включають? Пів буханки хліба і склянку води?

Чи все ж борщ, сметану, сало, вареники, червону і чорну ікру, горілку і шампанське? Що саме? Проживання у комуналці (для того аби економити на опаленні), користування телевізором раз на тиждень, а світлом півгодини на добу? Одяг з секонд хенда? Хто буде визначати ту саму «достатність»?

Міністерство? Знову так, як це було минулого року коли Міністерство соціальної політики, Мінфін, Мінекономіки та МОЗ запропонували Уряду затвердити «нові» набори продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг, на базі яких сформовано розмір «прожиткового мінімуму».

Ви бачили, що поклав вам Український Уряд у «споживчий кошик»? А погляньте (вибірково).

Продукти харчування: 2 кг маргарину – замість масла. Сало – 2 кг.; свинина – 8 кг.; ковбаса – 9 кг. Це все вам нарік. Аби не обіжралися і не луснули. Знаєте скільки виходить на день? Сала – 5,6 гр.; свинини – 21,9 гр., ковбаси – 24,6 гр. Чи уявляє собі пан міністр, скільки це у реальному об'ємі? Невистачить ому й чарку горілки закусити, а він пропонує вам цим задовольнятись у продовж доби!

Білизна чоловіка (на рік): 6 трусів, 2 майки, 1 плавки та 10 шкарпеток.

Білизна жінкам (на рік): 6 трусів, 2 бюстгалстери, 2 майки, 1 купальник, 2 пари синтетичних колготок, 1 брюки. Радійте панове, більше вам нічого не потрібно.

Ліки: 1 упаковка вати (100гр.), 2 бинти, 2 жарознижуючі засоби, 7 пластирів. Не хворійте, все інше у перелік необхідно не входить.

Живете багато, Уряд дозволяє вам купити: 1 шафу для одягу (на 25 років), 1 стілець (15 років), 1 ліжко (25 років), 1 стіл письмовий (25 років), 1 набір для кухні (25 років), 1 дзеркало для ванної кімнати (20 років), 1 телефон (25 років), 2 тарілки (3 роки), 1 ніж (10 років), 2 виделки (10 років), 2 ложки (10 років), 1 холодильник (15 років), 1 пральну машину (14 років), 1 люстру (25 років), 1 радіоприймач (20 років).

Виходячи з такого об'єму, то у вас ще будуть залишатися зайві гроші. Не забудьте подати їх Уряду на власне утримання. Вони там жебракують, живуть у злиднях.

Що ж стосується зарплати, яку ви можете отримувати якщо будете працювати: якщо каральні органи влади, після того як реформа запрацює, виявлять, що ви працюєте, то роботодавця оштрафують на 320 тисяч гривень. Хтось візьме вас після цього на роботу?

Приємної старості, всім нам...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон