У Херсоні почала діяти «електронна медицина»

На території Херсона та області запроваджено перший в Україні проект «електронної медицини».

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Херсонської обласної державної адміністрації Віктор Короленко: «Протягом трьох років в області поступово переходитимуть на електронні медичні картки та запис до лікарів через Інтернет.

Зайшовши на сайт поліклініки, пацієнт зможе бачити рейтинг медиків та відгуки про їх роботу, і власноруч записуватися до потрібного фахівця на зручний для себе час.

Лікарі ж не лише вестимуть історії хвороби у електронному вигляді, а також виписуватимуть електронні рецепти та нагадуватимуть пацієнтам за допомогою смс про необхідні профогляди та обстеження».

Тим, хто не має доступу до мережі, або не може ним користуватися самостійно, турбуватися не слід, їх не залишать без медичної допомоги, вони так само як і раніше будуть отримувати всі необхідні медичні послуги, їх будуть приймати всі поліклініки та всі лікарі, як широкого профілю («сімейний лікар»), так і вузькопрофільні фахівці.

До більш детальної розповіді про систему та про те, як вона буде працювати ми ще повернемося.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон