Чи потрібен ЦНАПу на Херсонщині додатковий «життєвий простір»?

Як стало відомо співробітникам редакції газети «Каховська зоря», на частину її приміщення, що знаходиться на першому поверсі будівлі за адресою: вул. Соборності, 11, претендує Центр надання адміністративних послуг при Каховській РДА.

Буцімто, кількість клієнтів, що звертаються до державного органу (а це в день до сотні людей), не дозволяє надавати їм якісні адміністративні послуги у маленькому приміщенні на другому поверсі будівлі за адресою: вул. Ярослава Мудрого, 18.

Кореспонденти «Каховської зорі» вирішили самі переконатись, що державна установа, під назвою ЦНАП, дійсно, потребує «розширення життєвого простору» за рахунок інших установ. Щоб не привертати надмірної уваги співробітників, що, не покладаючи рук, щоденно обробляють сотні документів, і не відривати їх від сотні клієнтів, було вирішено зробити чотири «рейди» два дні – по «рейду» до та після обідньої перерви.

Слід зазначити, що місця для чекання своєї черги були майже завжди порожні, за дві години сумарного часу вдалося побачити лише шість відвідувачів. Звичайно, кореспондент газети міг просто прийти до ЦНАПу не у «годину-пік» — тому, можливо, і не натрапив на велику кількість клієнтів.

Але й поведінка персоналу Центру надання адміністративних послуг свідчить про те, що обслуговування «живих людей» — це не те, чим співробітники займаються щосекундно. Як до, так і після обіду на три приміщення, які займає ЦНАП, вдалося нарахувати шість співробітників, лише двоє з яких займалися обслуговуванням клієнтів.

Саме тому, здається, переселення Центру надання адміністративних послуг на перший поверх «Каховської зорі», якщо і має серед своїх мотивацій «розширення життєвого простору», то, принаймі, в самому кінці переліку причин «переїзду».

P.S. Приміщення, яке зараз займає ЦНАП при Каховській РДА, має площу 40 кв. метрів, до того ж, представники Центру на депутатській комісії Каховської райради заявляли, що їм, згідно законодавчих норм, потрібно не менше 50 квадратів. В той же час приміщення редакції на першому поверсі має лише 34 кв. метри, а в коридорі навіть не поставиш стілець — буде заважати проходу.

Андрій ВЕДЄНЕЄВ
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон