На Херсонщині газ - якісний

В цьому, у відповідь на окремі нарікання споживачів, запевняють в ПАТ "Херсонгаз":Якість природного газу в Херсонській області відповідає усім стандартам, - стверджують тут.

Основним параметром якості газа для споживача є енергетична здатність природного газу - теплота його згоряння. Вона повинна відповідати ГОСТ 5542-87 , де має бути не нижче – 7600 ккал/м3. В Херсонській області цей показник не опускається нижче 8000 ккал/м3.

Від місця та часу якість газу не залежить, оскільки газ йде з одного газопроводу практично з однаковими характеристиками.

Природний газ не є продуктом процесу переробки, а є корисною копалиною і тому суттєво впливати на його фізико–хімічні властивості не можливо.

ПАТ "Херсонгаз", отримуючи газ в розподільчі мережі, від Херсонського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів "Харківтрансгаз" також отримує сертифікат відповідності показників газу, який щомісяця до 20 числа публікується в обласній газеті "Новий день".

Крім того, ПАТ "Херсонгаз" має атестовану у відповідному порядку власну лабораторію, для можливості здійснення власного контролю за параметрами газу.

Контроль параметрів газу товариство проводить з наступною періодичністю:
- в м. Херсоні - щоденно;
- в м. Генічеськ – 1 раз на 10 днів;
- в с. Кочубеєвка, В.Олександрівського району – 1 раз на місяць.

Щоденні звіти про проведені аналізи якості газу публікуються на сайті підприємства у розділі "Нашим клієнтам - фізико-хімічні параметри газу" у вільному доступі.

Цього року в Україні прийшла доволі холодна зима, тому збільшення кількості використання газу є звичним явищем і ніяк не залежить від якості газу. Природно, що при зменшенні температури повітря необхідно більше газу для обігріву приміщення.

Прес-секретар ПАТ "Херсонгаз"
Наталія ПЯТНИЧЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон