Вздовж Азовського моря знесено 30 самовільно встановлених тимчасових споруд

Прокуратурою Генічеського району проведено перевірку додержання вимог законодавства щодо розпорядження, використання і забудови прибережної захисної смуги вздовж Азовського моря на території Арабатської стрілки в Генічеській районній державній адміністрації.

Перевіркою виявлені численні грубі порушення вимог земельного та водного законодавства, повідомляє прес-служба прокуратури Херсонської області.

Зокрема, деякими суб'єктами господарювання в прибережній захисній смузі без відповідних дозвільних документів розташовано тимчасові споруди, також виявлені випадки встановлення огороджень, які унеможливлюють доступ до пляжної зони відпочиваючих.

Проте, з боку Генічеської РДА не вжито заходів щодо спонукання оформлення суб'єктами господарювання відповідних дозвільних документів на споруди або вирішення питання щодо звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок в межах прибережної захисної смуги.

У зв'язку з цим, прокуратурою району внесено подання з вимогою вжиття дієвих заходів щодо звільнення прибережної захисної смуги Азовського моря шляхом демонтажу самовільно встановлених тимчасових споруд та притягнення винної особи до дисциплінарної відповідальності.

За результатами його розгляду демонтовано 30 об'єктів малих архітектурних форм загальною площею понад 600 м2. Також знесено залізобетонну огорожу та ворота, які перешкоджали вільному доступу громадян до узбережжя Азовського моря.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон