Прокуратура Херсонщини протидіє злочинності у сфері використання лісових ресурсів

Питання захисту інтересів держави та протидії злочинності у сфері використання лісових ресурсів перебуває на постійному особистому контролі прокурора області.

Так, судом ухвалено обвинувальні вироки у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 205-1 КК України відносно 4 осіб, які причетні до створення на території України ряду підприємств з ознаками фіктивності, що здійснювало незаконний експорт лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів через податкові пости та відділи податкового оформлення Херсонської митниці.

Стосовно організатора та інших співучасників злочину досудове розслідування триває. Також виявлено 4 факти організації систематичних незаконних рубок лісу посадовцями державних лісомисливських господарств. За результатами досудового розслідування буде вирішено питання про притягнення винних осіб до відповідальності.

Загалом органами прокуратури області здійснюється процесуальне керівництво у 166 кримінальних провадженнях, пов'язаних із незаконною порубкою лісу та реалізацією незаконно отриманої деревини.

На сьогодні вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень у лісовій сфері 18 особам. До суду для розгляду по суті та притягнення винних осіб до кримінальної відповідальності направлено 14 обвинувальних актів. Робота в даному напрямку триває.

Прес-служба прокуратури Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон