Чи буде проїзд у Херсоні п'ять гривень?

Представники авто-перевізників називають різні цифри – від п'яти до одинадцяти гривень... Якою ж насправді є економічно обґрунтована вартість проїзду в маршрутках?

У прямому ефірі одного з місцевих телеканалів голова регіонального відділення Всеукраїнської асоціації автомобільних перевізників Володимир Вишнівський та директор ТОВ «Іскора» Микола Джиганський озвучили своє бачення ситуації.

Зокрема, директор «Іксори», яка обслуговує один міський маршрут, Микола Джиганський попрохав не вплутувати у це рішення політику, а керуватись урядовими відповідними документами:

«Є методика розрахунку тарифу, затверджена наказом Мінінфраструктури, якою і керуються перевізники. У цьому документі є параграф – при підвищенні вартості пального на 10% тариф потрібно переглянути.

Якби не було скачка цін на дизпаливо, підвищення мінімальної зарплати і суми податків, то і не виникала б необхідність у збільшенні тарифу. Нічого протизаконного у діях перевізників немає», – сказав Микола Джиганський.

Чи стане ціна у 5 гривень виходом із ситуації для херсонських перевізників, при тому, що кілька фірм заявили про вдвічі більшу вартість?

«Затвердження тарифу у 5 гривень було б виходом із ситуації, – впевнений голова регіонального осередку Асоціації авто-перевізників Володимир Вишнівський.

– Кожен з перевізників розрахував свої видатки, виходячи з такого тарифу, і знав, на чому потрібно зекономити, як зробити роботу підприємства більш ефективною».

За матеріалами "Український південь"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон