Співаковський про важливий закон

Шановні друзі та колеги! Сьогодні, 269 голосами "ЗА", був прийнятий законопроект № 5089 "Про внесення змін до деяких законодавчих актівщодо державної підтримки дітей, які постійно проживають з зоні проведення антитерористичної операції у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення"!

Цим законодавчим актом передбачається забезпечити державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних і комунальних навчальних закладах особам, які постійно проживають у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, на рівні з іншими категоріями соціально вразливих дітей.

Відповідні зміни внесено до законів України «Про вищу освіту», «Про професійно-технічну освіту», «Про охорону дитинства», а саме: на законодавчому рівні закріплено надання державної підтримки для здобуття професійно-технічної або вищої освіти тій категорії молоді, яка постійно проживає в населених пунктах, що розташовані саме на лінії зіткнення.

Така підтримка буде здійснюватися у межах державної цільової програми де передбачено комплекс заходів щодо повної або часткової оплати навчання, безкоштовного надання підручників та забезпечення гуртожитками, стипендіального забезпечення", - повідомив народний депутат України Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон