Співаковський: Парламент має законодавчо врегулювати діяльність технікумів та коледжів

Цього пленарного тижня Верховна Рада розгляне проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо державної підтримки дітей,які постійно проживають в зоні проведення антитерористичної операції у населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення» (реєстраційний номер 5089).

Про це повідомив перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський на засіданні Погоджувальної ради лідерів фракцій та голів парламентських комітетів.

«Хочу звернути увагу, що ми будемо просити повернутися у четвер до розгляд проекту закону «Про внесення змін до Закону України "Про вищу освіту" (щодо освітньо-кваліфікаційного рівня "молодший спеціаліст") (реєстраційний номер 5240). Цей законопроект повинен врегулювати питання щодо цілого сектору освіти – технікуми і коледжі.

Якщо ми не приймемо цей законопроект, 10% – 15% усіх технікумів і коледжів отримають ліцензії і стануть університетами. Всі інші підуть в зону профтехосвіти і будуть претендувати на фінансування з місцевих бюджетів. Тому, якщо ми не врегулюємо це питання на законодавчому рівні, ми втратимо цей сектор освіти», – заявив Олександр Співаковський.

Народний депутат також запропонував внести на розгляд парламенту цього пленарного тижня проект закону «Про внесення зміни до статті 44 Закону України "Про вищу освіту"» (реєстраційний номер 5023).

БПП "Солідарність"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон