Співаковський про гальмування ЖЕКами процесу передачі техдокументації ОСББ

Народний депутат України Олександр Співаковський звернувся до міського голови Херсона Володимира Миколаєнказ проханням розібратися у причинах гальмування ЖЕКами процесу передачі технічної документації на будинки новоствореним ОСББ.

Як зазначає нардеп, комунальні ЖЕКи просто відмовляються надавати відповідну документацію новоствореним об'єднанням співвласників багатоквартирних будинків.

«Велика кількість ОСББ, що були створені протягом 2016 року, не отримали від колишнього балансоутримувача (комунальних ЖЕКів) технічної документації на будинок, що є порушенням норми статті 6 Закону України «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку», - йдеться у депутатському зверненні.

Народний депутат просить міського голову втрутитися в цю ситуацію і розібратися, з чим пов'язана затримка та відмова в передачі комунальними ЖЕКами технічної документації на багатоквартирні будинки до ОСББ міста. Адже у разі відсутності документації на багатоквартирний будинок колишній балансоутримувач багатоквартирного будинку, протягом півроку з дня державної реєстрації об'єднання відновлює її за власний рахунок.

Окрім цього, враховуючи постійні проблеми, з якими стикаються мешканці міста, через незадовільну роботу міського відділу реєстрації місця проживання фізичних осіб, Олександр Співаковський просить міського голову відреагувати на численні скарги херсонців і взяти вирішення питання під особистий контроль.

Ганна СОКОЛЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон