Олександр Співаковський: Питання ступенів шкіл буде врегульовано у спеціальному законі «Про базову середню освіту»

Перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти, народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Олександр Співаковський повідомив, що робоча група з доопрацювання проекту Закону України «Про освіту» (реєстраційний номер 3491-д) почала роботу над статтею 12. «Повна загальна середня освіта».

«Окрім членів робочої групи, до обговорення долучився заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. Опрацювання ключових положень статті та поправок до них було тривалим та супроводжувалось обговоренням дискусійних питань, серед яких найбільш гострим став аспект поділу загальної середньої освіти», – зазначив Олександр Співаковський.

Як відомо, в проекті закону передбачено уніфікацію шкіл І-ІІІ ступеня за назвами відповідно: початкова школа (1-4 класи навчання), гімназія (базова середня освіта 5-9 класів) і ліцей (профільна старша школа 10-12 класів).

«Проте, виникає запитання, що ж робити з уже існуючими гімназіями та ліцеями та іншими спеціалізованими закладами середньої освіти, до складу яких входять всі три рівні освіти: і початкова, і базова середня, і старша школа», – відзначив народний депутат.

За його словами, в ході обговорення було вирішено питання ступенів шкіл врегулювати у спеціальному законі «Про базову середню освіту», шляхом визначення їхньої класифікації у прикінцевих положеннях законопроекту.

БПП "Солідарність"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон