Нове обладнання для Генічеської районної лікарні

Презентували вчора, 30 січня, у Центральній районній лікарні Генічеська, яку відвідали керівник Меджлісу кримських татар в Україні Рефат Чубаров та голова обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв

Відповідно до постанови №647 Кабінету Міністрів України та державної програми з розселення та облаштування кримських татар та осіб інших національностей, які були департовані з території України, було виділено кошти для придбання складного медичного обладнання саме для Генічеської лікарні на суму 1,9 млн. гривень.

Так, за програмні кошти було придбано 32 одиниці техніки, серед якої компресорна установка, електричний операційний стіл, кардіографи, гематологічний аналізатор крові, УЗД-виробник, операційна лампа тощо.

Як зазначають самі лікарі медичного закладу, тепер громадяни зможуть отримати весь спектр послуг, починаючи з діагностики й закінчуючи проведенням операцій.

Ознайомлюючись з новим обладнанням, очільник області звернув увагу керівництва району: «Ви знаходитесь в рекреаційній зоні й щороку лікарня обслуговує додатково велику кількість туристів. Відповідно кошти, які вони приносять, додатково наповнюють місцевий бюджет району. Саме таким шляхом можна подбати про розвиток місцевої інфраструктури й покращення умов життя місцевих жителів», - вважає Андрій Гордєєв.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон