Музичні скарби звучать у Херсоні

Уп'ятницю, 27 січня в залі Херсонського музичного училища на концерті музики пізнього бароко відбулася довгоочікувана для багатьох містян прем'єра.

Херсонська обласна філармонія разом із музикою А.Кореллі та Т.Альбіноні представила "STABAT MATER" - всесвітньовідомий твір Дж. Перголезі, надзвичайно талановитого італійського композитора XVIII.

Він пішов з життя у віці 26 років, однак встиг залишити світові чимало яскравих та величних творів, серед них і "STABAT MATER".

Вона прозвучала у яскравому виконанні заслуженої артистки України Тетяни Григор'євої (cопрано), лауреата міжнародних конкурсів Вадима Мітряєва (контр-тенор), камерного оркестру "Гілея" (диригент Владислав Белявський), ведуча - Ірина Головецька.

Концерт став справжнім подарунком від філармонії для херсонців, шанувальників високого музичного мистецтва.

Майстерно виконані вокальні та інструментальні перлини італійського бароко, поповнили духовні та естетичні скарбнички херсонців і вони чекають на нові зустрічі з високою класикою.

Директор Херсонської обласної філармонії Юрій Іваненко відзначив, що вони незабаром з'являться. Отже слідкуємо за анонсами філармонії.

Георгій БЯНОВ
«Таврійський діалог»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон